duminică, 16 aprilie 2017

Jantele-un amanunt esential


      In momentul alegerii unui set de jante, recomand sa utilizati un configurator pus la dispozitie de producatorii de jante, deoarece acestia au omologarile primite direct de la producatorii de autoturisme (exista cazuri in care anumite jante, cu caracteristici identice cu cele de pe cartea masinii, nu se pot potrivi).
Un element deosebit de important in ceea ce priveste imbunatatirea atat a aspectului cat si a performantelor masinii il reprezinta jantele de aliaj. Desi exista multi posesori de autoturisme care nu acorda foarte multa atentie acestora, sunt anumite avantaje pe care le poate aduce montarea setului ideal de jante pe masina.
Enumar cateva din acestea:
- un set de jante de calitate poate reduce greutatea autoturismului, iar astfel ii poate mari performantele si poate reduce consumul de carburant.
- in cazul jantelor de aliaj, acestea disipa mai bine caldura aparuta in zona pneurilor, protejand astfel rotile.
- un set de jante de aliaj sau hibrid potrivit va imbunatati considerabil aspectul oricarui autoturism, acordand masini dvs un  design elegant.
Exista trei tipuri de jante:
- jantele de tabla jantele clasice, de regula de culoare neagra, specifice masinilor de buget. Acestea de regula au un pret redus, sunt destul de rezistente dar nu au un aspect foarte placut si sunt foare rezistente. De regula, acestea sunt completate de un set de capace pentru a le imbunatati putin aspectul.
- jante de aliaj: jante de calitate superioara, atat din punct de vedere al materialelor utilizate in fabricatie cat si a designului. Acestea sunt de multe ori gasite ca echipare originala pe masinile premium si ajuta la maximizarea performantelor acestora si la imbunatatirea designului.
-jantele hibrid un concept relativ nou pe piata, acestea combina rezistenta si pretul scazut al jantelor de tabla cu designul superior al jantelor de aliaj. Acestea reprezinta un compromis foarte bun pentru soferii care, de regula, vor un al doilea set de jante pentru sezonul rece.
   Bineinteles ca preturile acestor trei tipuri difera ,dar in timp investitia in acestea va fi recuperata.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu