duminică, 6 februarie 2011

FARURI CU LED

Farurile care funcţionează pe baza tehnologiei LED îmbunătăţesc autonomia modelelor electrice cu până la 10 kilometri. Studiul a fost realizat în SUA de către Osram.
Tehnologia LED utilizată în construcţia farurilor unora dintre maşinile electrice pe care le vom vedea pe şosele în următorii ani poate să îmbunătăţească autonomia acestor maşini cu până la 10 kilometri în raport cu maşinile echipate cu faruri cu lumini clasice. Conform unui studiu realizat de Jonathan Dunlap, inginer al Osram Sylvania SUA, tehnologia ultimilor cinci ani a permis ca LED-urile să folosească doar 25% din energia utilizată de becurile cu halogen.
"Un sistem LED eficient poate mări autonomia maşinii electrice cu aproape 10 kilometri. Chiar şi în maşinile convenţionale, un sistem LED de 28 de waţi emite doar 196 de grame de CO2/100 km, o valoare mică în comparaţie cu cele 768 de grame CO2/100 km emise de becurile tradiţionale pe halogen de 110 waţi", susţine cercetătorul american.
Pe lângă avantajele energetice ale sistemelor de ilumat pe baza tehnologie LED, este foarte important de ştiut faptul că un LED are o perioadă de funcţionare foarte lungă, de peste 50.000 de ore, ceea ce echivalează cu însuşi ciclul de viaţă al unei maşini.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu